EQUIPO DE RADIO SEVERO

EQUIPO DE RADIO SEVERO

miércoles, 2 de marzo de 2016

PROJECTE INFINITY

 


Hola de nou!! Som el grup dels Rastis de la ràdio del Severo Ochoa i hui volem parlar-vos sobre un fantàstic i ben interessant projecte que s'està duent a terme al nostre institut, és el INFINITY!!!

Aquest projecte té com a finalitat la recreació d'un ecosistema en un lloc tancat, és a dir un grup d'éssers vius (bactèries, plantes i animals) que han de ser capaços de reproduir-se i créixer sense que hi haja cap contacte directe amb l'aire lliure, com per exemple en un recipient de cristall, una caixa, etc., de manera que, una vegada tancada amb els elements triats, no es pot tornar a obrir.

El projecte es realitza dins de l'assignatura d'Hort i Medi Ambient, que dirigix el professor Celso Lujan amb alumnes de 3r d'ESO. Van elegir eixe grup perquè és el grup de treball de medi ambient i cada any elegeixen un grup diferent. L'activitat es duu a terme en el taller de medi ambient que es troba a un costat del nostre institut.

Els objectius són molt diversos; per una banda, es tracta de conèixer un ecosistema, conèixer els components bàsics i el seu funcionament, la diferència entre la relació de matèria i energia. De tots els objectius el més important és el foment pel respecte al medi ambient, que està exposat a molts perills.
Aquest és un projecte que va proposar la NASA (que, com sabeu, és l'agència nord-americana d'investigació espacial) i que estava interessada en estudiar les possibilitats per portar vida al planeta Mart. El projecte que es duu a terme des del nostre institut té l'objectiu d'estar enllestit per al proper mes d'abril o maig, moment en què, el contingut dels recipients ja estarà preparat per tal de començar a evolucionar i crear un microespai de vida. Serà un gran acte a la porta de l'institut, on assistirà la directora del centre Elvira Quiles, i en eixe moment es tancaran els recipients i es col·locaran a unes columnes al centre perquè els alumnes puguen veure com creix la vida dia a dia.

Els alumnes seran els qui decidiran els materials que seran utilitzats; alguns opten per vidre, altres fusta, terra, algues, tan sols aire, fem, etc...Depèn de la imaginació de cadascun.

Es tracta, doncs, d'un interessantíssim projecte que tindrà el seu colofó a València, quan un grup d'alumnes acompanyats pels professors de l'assignatura, viatgen a la Ciutat de les Arts i les Ciències i exposen els seus treballs.

Estem ben segurs que l'experiència serà tot un èxit i esperem que, quan tornen els companys, puguem mostrar-nos els projectes d'altres centres.
I per hui, amics, és tot, fins la propera cita!!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario