EQUIPO DE RADIO SEVERO

EQUIPO DE RADIO SEVERO

domingo, 7 de febrero de 2016

JORNADES SOBRE EL MEDIAMBIENT A L'IES SEVERO OCHOA

Hola! Som els grup «Els xungos» de la ràdio del Severo Ochoa, Miguel Ángel, Noelia, Lidni i Ainhoa i hui, volem parlar-vos sobre unes jornades que es va fer el passat desembre en el nostre centre i que ja fa alguns anys que s'estan realitzant.Aquestes jornades són fetes pel professorat del centre i nosaltres li hem fet algunes preguntes a Francesc Ferrer, professor d'educació física i coordinador dels tallers.Com ja vos hem comentat, l'última setmana de desembre, quan ja s'havien fet els exàmens i les avaluacions, es van destinar dues jornades per tal de fer uns tallers amb l'alumnat de 2n curs de l'ESO
Els objectius que es perseguien amb els tallers eren diversos. Per una part, treballar l'aprenentatge cooperatiu, promoure les relacions interdisciplinars entre els alumnes i els professors. Però potser, el més important, que era conscienciar-nos a tots de la importàcia de cuidar el mediambient per tal de garantir-nos un futur en el nostre planeta que està rebent constants agressions, no solament per part de les grans multinacionals, sinó també per la nostra, quan no reciclem, embrutem els espais naturals o no respectem les normes de convivència en el planeta.Entre d'altres, es van organitzar tallers on van aprendre diverses coses El professor del centre, Jose Pedro a través dels seus coneixements de biologia, els va mostrar la forma de fer sabó per tal de rentar la roba i que estava fet amb residus d'oli. L'activitat va tindre molt d'èxit i els alumnes que hi van col·laborar, després es van poder endur els sabons que ells mateixos havien fabricat a les seues cases. Es va aprofitar també aquest taller per a elaborar alguns detalls nadalencs ecològics.
Un altre taller es van fer altres per tal d'aprofitar la roba que ja no s'utilitza i donar-li un nou ús. El professor del centre Francesc Ferrer, també va ser l'encarregat de donar una xarrada als grups per a explicar-los algunes qüestions i curiositats mediambiental. I també hi ha un taller de construcció d'un filtre ecològic per a depurar aigua.La finalitat de estas jornades era conèixer els gran problemes mediambientals per tal de buscar solucions i saber aplicar mètodes preventius. Fomentar el respecte al medi que ens envolta i que està en greu perill és el primer pas per tal d'aconseguir un món més sostenible que nosaltres hem de començar a cuidar i ensenyar a les nostres famílies, amics, companys i veïns.
Esperem que el nostre article haja sigut del vostre interés. Agraïm la col·laboració i paciència de Francesc Ferrer i esperem que tots s'animeu a cuidar del nostre planeta!!!

Fins la pròxima!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario