EQUIPO DE RADIO SEVERO

EQUIPO DE RADIO SEVERO

lunes, 2 de noviembre de 2015

PER QUÈ EL NOSTRE INSTITUT ES DIU SEVERO OCHOA ?

Severo Ochoa va ser un metge i bioquímic espanyol del segle XX. Va naixer en Luarca (Asturias)- Espanya el 24 de septembre de 1905. Cuan va morir el seu pare, es va a anar a estudiar batxillerat a Màlaga. Va créixer a la ciutat Luarca. Va iniciar els seus estudis de medicina a la universitat de Madrid, on es va doctorar l' any 1929. Una vegada finalitzat els estudis va treballar en diversos laboratoris d' Europa, en ciutats com Berlín, Heidelbrerg, Londres i Oxford. Va retornar a Madrid peró va tindre que anar-se a Alemanya perqué va començar la guerra civil. Al cap es va quedar al Estats Units i va treballar a l' universitat de Washington i Nova York.

Va investigar sobre farmacología i bioquímic. L' any 1956 va conseguir la nacionalitat de Nort-America. El va estar casat amb Carmen García Cabián i no va tindre fills. Va ser científic que va ganar el gran Nobel de medicina en 1959. Va fer el descobriment de taques de simologia metatólica i va revolucionar la genetica mundial.

Abans de morir va tornar a espanya a l' any 1971 per la cual cosa li va ser creat per a ell el centre de biologia mol·lecular de Madrid.
El nostre institut es va anomenar IES Severo Ochoa al seu honor.

TREBALL FET PER:
Yaiza Lopera Sánchez
Andrea Dorado Blázquez
Cristóbal Moreno Sánchez
Alexis Sánchez Sánchez

No hay comentarios:

Publicar un comentario